Bulgaristan ve Romanya'daki kar yağışları karayollarının kapanmasi sebebi oldu

Bulgaristan ve Romanya'daki kar yağışları karayollarının kapanmasi sebebi oldu

773.jpg

Balkanlar'da, özellikle doğu tarafinda çok güçlü kar yağışı ve souklari geldi. Meselya Bulgaristan'da, Pazartesi günü 40 santimetreye kadar kar düştü ve önümüzdeki günlerde meteoroloji uzmanları Akdeniz'den daha fazla kar getirecek yeni bir siklon bekliyorlar.

Rüzgâr kar yağışları, güçlü rüzgarlar ve görünürlüğün azalması, tatil bolumde Burgaz yakınındaki Trakya otoyolu da dahil olmak üzere ülkenin ana caddelerinin çoğunun çökmesine neden oldu. Ayrıca Sofya havaalanında çok sayıda uçuş roter edeildi. Kötü hava koşullarının sonuçlarının tasfiyesi, acil durum tugayları tarafından gerçekleştirilmekte, ordu birimlerine gönderilmektedir.

Romanya'da da ayni durum gorunıyor. Daha çok yolar merkezde ve ülkenin doğusunda kapandi, dağlık bölgelerde ise çığ tehlikesi vardır. Bazı yerler, birkaç metre kalınlığında bir kar tabakasıyla kaplandıktan sonra, tam anlamıyla uygarlıktan kesilmiştir.

Bulgaristan ve Romanya'daki kötü hava koşulları nedeniyle, kamyonlar zor durumda kaldilar, bu nedenile teslimatlar ertelendi.

-->