YENİ SEZON VE TEHLİKELERİ

YENİ SEZON VE TEHLİKELERİ

Yeni sezon politik ve ekonomik zorlukları ile geldi. Fakat üretici ve ihracatçılar şimdiden sonraki sezonun hazırlıklarına başlamak zorundalar. İthalatçılar şimdiden yeni sezon ve koleksiyonlarını hazırlamaya başlamıştır. Ürünlerin hazırlanması ve sevkiyat süreleri dolayısı ile, minimum 3 ay öncesinden hazırlıklara başlanmalıdır. Ürünlerin gümrük ve sevkiyat süreleri son derece önemlidir, çünkü yaşanabilecek aksaklıklar, müşterilerin ürünler ile zamanında buluşamaması anlamına gelmektedir. Türkiye en büyük tekstil ve ayakkabı üreticilerinden biridir, fakat gümrük ve sevkiyat problemleri, ticareti son derece problemli hale getirmektedir. Lojistik partnerleri doğru seçen firmalar bu konularda ciddi avantajlar sağlamaktadır. İçinde bulunduğumuz dönemde Türkiye’de gümrük ve taşımacılık işlemleri son derece karışık bir hal almıştır. Bu konunun uzmanlarına bırakılması, yeni sezon öncesi son derece önemli konulardan biridir. Lojistik konusunun uzmanları olarak, önemli bulduğumuz başlıca konular şunlardır:

Sevkiyat sürelerinin aksamaması

Ürünlerin doğru partilerle taşınması

Olağanüstü durumlara karşı önlem alınması

Oluşabilecek en büyük risklerden biri, sevkiyat sürelerinin aksamasıdır. Bu ithalatçıları ve üreticileri etkileyeceği gibi, toptancıları da ciddi anlamda etkilemektedir. Bu gibi gecikmelerde, firmalar daha fazla ücret ödemek, ürünlerin kalitesini düşürmek veya mağazasını boş bırakmak zorunda kalmaktadır. Bazı firmalar ise kargo kullanmayı tercih etmektedir. Her durumda, firmalar büyük zararlara uğramaktadır.

Aynı gecikmeler ürün partilerinin doğru yerleştirilmemesi ve sevkiyatın iyi planlanmaması durumunda da yaşanabilmektedir. Lojiktik uzmanlarının sevkiyatları doğru planlayıp, sürekli takip ederek tüm ürünlerin zamanında müşterilerine ulaşmasını sağlamak zorundadır. Aksi uygulamalar her zaman için müşterilerin mağduriyeti ile sonuçlanmaktadır.

Lojistik firmaları depo ve şartlarını her müşterinin talebine ayrı ayrı cevap verecek şekilde düzenlemeli, parsiyel ürünlere de büyük parti ürünlere gösterdiği önemi göstermelidir. Logeksim olarak parsiyel ürünlerinize gerekli planlama ve programı yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Sürekli ürün sirkülasyonu içinde, ürünlerinizi en hızlı biçimde sizlere ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük çaplı firmalara ise tüm tır tekliflerimiz ve hızlı servisimiz ile her daim hizmete hazırız.

Tüm tır taşımalarında hızlı gümrük işlemleri ve zamanında sevkiyat ile, tüm müşterilerimize çözümler sunmaya hazırız. Logeksim şirketi, gümrük işlemlerindeki uzmanlığı, hızlı ve güvenli sevkiyat imkanları ile yeni sezonda sizlere hizmet etmekten memnuniyet duyacaktır.

-->