Rusya ve Türkiye: Yeniden Barış Rüzgarları

Rusya ve Türkiye: Yeniden Barış Rüzgarları

Tüm ticaret dünyasının da merakla beklediği bir buluşma olan Putin-Erdoğan görüşmesi, 9 Ağustos tarihinde gerçekleşmiştir. 2016 senesinin ilk 6 ayında, iki ülke arası ticaret hacmi %43’e varan oranlarda azalmıştır. Yaz sezonu verileri açıklanmasa bile, düşüşün sürdüğü bir gerçektir. Kısaca özetlemek gerekir ise, görüşmede iki ülke lideri, ilişkilerin kriz öncesine dönmesi hakkında anlaşmaya varmıştır. Ekonomik açıdan turizm, ticaret, ve inşaat öncelikle gelmektedir. Genel olarak yasaklı ürünlere yoğunlaşılmasına rağmen, herkes sorunun daha derin olduğunun farkındadır. Turizmde yasaklar aniden getirildiyse bile, ticaret alanında kısıtlamalar yavaş ama kararlı bir şekilde uygulanmıştır. Özellikle gümrük alanlarında yapılan uygulamalar, ithalat- ihracatçıları zor durumda bırakmaktadır. 2016 sonuna kadar bütün yasak ve uygulamaların kalkması olumlu gibi görünse de, bu uygulamanın etaplar halinde gerçekleştirilecek olması, piyasaların eski haline dönmesinin 2017 yılını bulacağını göstermektedir. Daha çok tarımsal ürünler getiriliyor gibi gözükse de, tekstil ve ayakkabı ürünleri de iki ülke arasındaki önemli ürün gruplarıdır. Bu sektörlerin aktörleri de şimdiden önümüzdeki kış sezonunun planlamasını yapmaktadır. Ürünleri zamanında tüketiciyle buluşturmak için, doğru lojistik partnerlerin olması son derece önemlidir. Doğru lojistik firmaları ile çalışmayan firmalar, ürünlerinin yeni sezona yetiştirememe tehlikesi ile karşı karşıyadır. Gümrük ve taşımacılık alanındaki zorluklar bir çok taşımacılık firmasının faaliyetlerini durdurmasına, özellikle evraksız çalışan firmaların sevkiyat yapamamasına sebep olmuştur. Bunda şaşılacak bir durum yoktur; Rusya’ya taşımacılık yapan firmalardan sadece uzman olan ve doğru çalışan firmalar, müşterilerini mağdur etmeden sevkiyat yapabilmektedir. Rusya’ya ürün sevkiyatının uzman firması olarak, bu konuda iki önemli noktadan bahsetmek isteriz.


Ürün taşımacılığına artan talep

Lojistik firmalarının çoğalması


Ürün sevkiyatının aniden artması piyasada lojistiğe olan talebi arttıracak, dolayısıyla fiyatlar yukarı gidecektir. Yüksek fiyatlar piyasadan çekilmiş olan firmaları tekrar piyasaya sokacak, fakat lojistik kalitesinin düşmesine sebep olacaktır. Tecrübesiz ve yetersiz firmaların artışı ise, müşterilerin daha çok mağdur olmasına sebep olacaktır.

Bu sebeplerden dolayı, ithalat ve ihracatçılar güvenilir lojistik firmalarına danışacaktır. Problemli dönemlerde gümrük ve sevkiyat işlemlerini zamanında ve doğru yapabilmek, sadece bu alanda uzman olan firmalar ile mümkündür.

Küçük taşımacılık firmalarını cezbeden parsiyel taşımacılık ise, son derece dikkatli olunması gereken bir alandır. Doğru çalışılmadığı takdirde, parsiyel ürün sahipleri ciddi gecikme ve sorunlar ile karşılaşmaktadır.

Logeksim olarak, iki ülke arasında yaşanan kriz öncesinde olduğu gibi, uzmanlık alanımız olan Rusya-Türkiye arası taşımacılık ve lojistik faaliyetlerinde, uzman ekibimiz ile sizin hizmetinizdeyiz. Karışık politik süreçlerde olduğu gibi, barış havasının estiği dönemlerde de sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Eğer güvenilir bir lojistik partner arıyorsanız, uzmanlarımız bir telefon yakınınızdalardır.

Devam eden geniş ölçekteki yapı ve inşaat projeleri, yeniden faaliyete başlayarak bitirilecektir. Türkiye’den gelen inşaat malzemelerini sevkiyatı genellikle zorlu bir süreçtir. Bu doğrultuda, tüm tır taşımacılığı alanında sunduğumuz çözümler ile de hizmetinizde olmaya devam edeceğiz.

Logeksim olarak, uzmanı olduğumuz Rusya-Türkiye lojistik faaliyetlerinde güvenilir bir partneriniz olmaya devam edeceğiz.

-->