Güvenilir bir şirket olmanın önemi.

Güvenilir bir şirket olmanın önemi.

90’lı yıllar, Rus girişimciler için önemli bir kapı olmuştur. Başlarda tacirler giderek kendileri mal seçip alırken, sonrasında üretici ve tüketicilerin talepleri giderek artmıştır. Bavul ticareti giderek azalmış, yerini ise profesyonel firmalar almıştır. Bu mal talebi taşımacılık sektörünün de hızla büyümesine sebep olmaktadır. İki ülke arasındaki olumlu ilişkiler de karşılıklı ticareti ve gümrük prosedürlerini kolay hale getirmiş, hatta kargo taşımacılığı denilen düzensiz taşımacılığa da elverişli hale gelmiştir.

Fakat siyasi ve jeopolitik durumlar hızla değişmiş, 2015 yılı itibari ile hem ticaret temsilcileri, hem de taşımacılar büyük zorluklarla karşılaşmıştır. Diğer yandan da kimin taşımacılığı profesyonel anlamda, kimin ise baştan savma yaptığını ortaya çıkarmıştır. Son dönemde bize başvuran bir çok tacir ve firma, taşımacılık firmalarının problemlerinden yakınmaktadır. Özellikle gümrük bölgesinde yoğunlaştırılan kontroller, gümrük işlemlerini son ana bırakan ve beyannameleri özensiz hazırlayan firmalar yüzünden hem sevkiyat süreleri uzamış, hem de maliyetler katlanmıştır. Profesyonellikten uzak çalışan firmalar müşterilerini hızla kaybetmiş, pazardaki paylarını kaybetmiştir.

Peki lojistik partnerinizin güvenilir olduğunu nasıl anlarız? Öncelikle, taşımacılık fiyatlarına dikkat etmek gerekir. Fiyatlar piyasa fiyatının çok altında ise, alacağınız hizmet kalitesiz olacaktır , çünkü; gümrük vergileri Rusya Federasyonu tarafından belirlenmektedir, gümrük ve diğer maliyetleri, kaliteyi düşürmeden azaltmak mümkün değildir.

Açıklaması olmaya ucuz fiyatlar, yüklerinizin farklı kodlar ile ya da gümrük belgeleri olmadan, kargo olarak taşındığını göstermektedir. Ayrıca artan taşımacılık maliyetleri de fiyatlara yansımalıdır. Bu gösteriyor ki taşımacınız farklı yollar ile “ekonomi” yapmaktadır, bu da yük sahiplerinin hiç istemediği bir çalışma şeklidir. Ayrıca parsiyel ve tüm tır taşımacılık arasında da farklar olmakla birlikte, bu farkların 2-3 kat fazla olma ihtimali yoktur.

Ayrıca teslimat şartları da kilit rol oynamaktadır. Uzmanlar size taşımacılık ile alakalı bazı risk ve bu risklerin azaltılmasına yönelik seçenekler sunarlar. Fakat sorun çıkmayacağına dair garantiler yada tam tersi kestirilemez bir vade, şüphe duymanız gereken bir yaklaşım tarzıdır. Unutulmamalıdır ki, sevkiyat süresi hem taşımacı, hem de gümrüklerin çalışma hızıyla alakalıdır.

Logeksim olarak bu alanda 15 senedir faaliyet göstermekteyiz. Binlerce başarılı sevkiyat ve yüzlerce memnun müşterimiz bulunmaktadır. Şartlar ne olursa olsun, her zaman olduğu gibi en iyi şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasına rağmen, Logeksim olarak sizlere en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz.

-->