Türkiye’den Ekipman Taşınması

Türkiye’den Ekipman Taşınması

Türkiye’den Rusya’ya giden ürünlerden başlıca tekstil ürünleri, meyve ve sebze, gıda ve benzeri ürünlerdir. Fakat Türkiye’nin üretiminde bir diğer önemli kalem de ekipmanlardır. Avrupa, Çin ve Amerika’ya ihraç edilen üretim bantları, makine ve ekipmanların sayısı gittikçe artmaktadır.

Türkiye’den ekipman ithal edecek olan müşterilerimizin bilmesi gereken önemli bir takım detaylar bulunmaktadır. Türkiye’de makine ve ekipman sanayi büyük ölçekte değil, orta ve küçük ölçekte üretim yapmaktadır. Bu sayede alıcıların ürünü gerekli özelliklerde yaptırması daha kolaydır.Bunun yanında küçük ve orta ölçekli üreticiler finansal açıdan daha esnektir, yani ürünleri uygun fiyatlara almak mümkündür.Fakat lojistik konusunda bir takım sıkıntılar yaşanabilmektedir.

Küçük ve orta ölçekli firmalar, taşıma ve lojistik konularında genellikle sorumluluk almazlar.Bu yüzden güvenilir bir taşımacı alım yapılmadan önce bulunmalıdır. Satın alma işlemi sırasında Türkiye’de bir danışman firma veya yetkili bulunması, kontrol ve güvenilirlik açısından önemlidir. İleri teknoloji ürünlerin taşımacılığı sırasında, bütün etaplar son derece kritik ve önemlidir, takip edilmesi gerekir.Bu tarz yükler parsiyel taşımaya veya “kargo” ile taşımaya uygun değildir.

Gümrük işlemlerinde diğer ürünlere uygulanan işlemlerden bir farkı yoktur, fakat çıkacak sorunlar çok daha büyük kayıplar yaşanmasına sebep olabilir. Bu ürünlerin gümrüklenmesinde mutlaka uzman ekiplerin kontrolü altında olmalıdır.

Taşınma sırasında oluşabilecek diğer bir sorun da ekipmanların boyutları. Bu ekipmanlar genelde standart konteynırlara uygun değildir, tecrübesiz taşımacılara emanet edilmemesi gerekmektedir. Her ülkenin mevzuatları bu konularda farklıdır, sınırlar geçilirken bunun göz önüne alınması gereklidir.

LOGEKSİM firması olarak biz, 10 senelik tecrübemiz ve ekipman taşımacığındaki deneyimimiz ile Rusya ve Türkiye’de tüm detayları ile bu konuda uzmanız. Gümrük işlemlerinden taşımacılığa kadar, tüm aşamalarda yüklerinizi bize emanet edebilirsiniz.

-->