Türkiye, Rus vatandaşları için vize zorunluluğu getirmek gibi bir planlarının olmadığını duyurdu

Türkiye, Rus vatandaşları için vize zorunluluğu getirmek gibi bir planlarının olmadığını duyurdu

Türkiye Büyükelçiliğinden alınan bilgilere göre, Türkiye’nin Rus vatandaşları için vize uygulaması gibi bir planı bulunmamaktadır. Rus vatandaşlarını “ılımlı ve dost” olarak gören Türkiye, vize uygulamasına başvurmayacak. Rusya ise 1 Ocak 2016 itibari ile Türk vatandaşlarına vize uygulamaya başlayacak.

İnterfax gazetesine konuşan Türk yetkililer, “dost” gördükleri Rus vatandaşlarını zor durumda bırakacak uygulamalarda bulunmayarak, iki millet arasındaki dostluğun zarar görmemesi için çaba sarf ettiklerini duyurdular.

Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu yaptıkları açıklamalarda, Rusya’nın yaklaşımını değiştirmemesi durumunda karşı hamlelerde bulunacaklarını belirtmişlerdi.

Vize uygulaması ve Türk şirketlerinin faaliyetlerinin gözden geçirilmesi , Moskova’nın Ankara’ya uyguladığı yaptırımlarda en önemlileri olarak dikkat çekmektedir.

Rus şirketlerinin Türk işçi çalıştırmaması, bazı uçuşların iptali, Türkiye’ye yönelik tur paketlerinin iptali gibi önlemler de konuşulmaktadır. Rusya, son günlerde Türkiye’den meyve-sebze alımını ciddi ölçülerde kısıtlamış ve yasaklar getirmiştir.

RBK Novosti

-->