Türkiye’den Parsiyel Yük Taşımacılığının Özellikleri

Türkiye’den Parsiyel Yük Taşımacılığının Özellikleri

Parsiyel yük taşımacılığı – oldukça meşakkatli bir süreçtir, özellikle yüklerin toplanması ve hazırlanılması gibi konular son derece uğraştırıcıdır. Birkaç farklı yük tipini farklı alıcılara teslim edebilmek için yüklerin son derece dikkatli bir şekilde konsolide edilmesi gerekir.Yüklerin hacim, ağırlık ve özelliklerinin doğru ölçülüp, dikkatli bir şekilde araca yüklenmesi gerekmektedir.

Parsiyel taşımacılıkta farklı müşterilerimizin yükleri aynı araçla aynı istikamete gönderilmektedir. Küçük ve orta ölçekli yüklerin gönderiminde maliyetleri azaltmak için bu yöntem uygulanmaktadır.Büyük partilerin gönderiminde ise tüm aracı doldurup gönderim yapmak daha ucuza gelmektedir.

LOGEKSİM şirketi, parsiyel gönderimlerini genelde karayolu üzerinden yaparken, son dönemde müşterilerimiz deniz, hava ve demiryolu aracılığı ile de gönderim talep etmektedir.

Parsiyel şekilde taşınacak olan yükler, ortak gönderim noktası olan “LOGEKSİM” deposunda toplanır ve sonrasında burada konsolide edilir. Ayrıca taşınacak parsiyel yüklerin İstanbul depomuzda kontrol edilmesi, ekstra olarak ambalajlanması, gümrük beyanlarının yapılması, gönderildiği yerden gümrük işlemlerinin gerçekleştirilmesi, ürünlerin tüm izin belgelerinin tamamlanması gibi süreçlerden geçmektedir.Parsiyel yükler adrese teslim edilebileceği gibi müşterilerimizin tercihi doğrultusunda Rusya içi taşıma firmalarına da teslim edilebilir.

Parsiyel taşımacılığın en önemli özellikleri efektif ve ekonomik bir taşıma biçimi olmasıdır.Bu tip taşımacılıkta maliyetli de olsa hava yolu da tercih edilebilir.Parsiyel taşımacılıkta kapıya teslim en yaygın teslim biçimidir.LOGEKSİM şirketinin bir başka avantajı da MKAD sınırları içindeki bölgede ücretsiz teslimat yapmasıdır.

-->