Rusya, küçük-orta işletmeleri geliştirmek için Türkiye modeli uygulayacak

Rusya, küçük-orta işletmeleri geliştirmek için Türkiye modeli uygulayacak

image001.jpg
Rusya, Türkiye’nin küçük-orta işletmeler ve girişimcilik konusundaki modelini örnek alıp “KOSGEB” benzeri bir organizasyon başlatmayı hedefliyor .Bu da Rusya’nın küçük-orta işletmelerini (MSP) geliştirecek bir adım olarak görülüyor.
Bu doğrultuda Moskova’da KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve Rusya Ekonomi Geliştirme Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçev’in başkanlık ettiği iki komite bir araya geldi.KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve komitesi Rusya’ya bu model hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı.
Recep Biçer, 45 yıllık tecrübesi ile KOSGEB’in Rusya’daki yaklaşık 3 milyonu bulan küçük-orta işletmesine son derece faydalı olabileceğini belirtti. Türkiye’de yaklaşık 800.000 işletmeye destek olduklarını ve tecrübelerini Rusya ile paylaşmaktan son derece memnun olduklarını belirttiler. Bu sayede Rusya-Türkiye arası ticaret hacminin de artacağı belirtilirken, Aleksey Lihaçev ise Rusya’daki işletmelerin geliştirilmesi adına KOSGEB modelinin son derece faydalı olacağını belirtti.
Ekonomi ve Geliştirme Bakanlığı, küçük-orta işletmeler departmanı başkanı Natalya Larionova ise Rusya’nın serbest ticaret geçmişinin çok da uzun olmadığının ve şu anda küçük-orta işletmenin tüm Rusya’daki işletmelerin sadece %20’si olduğunu, fakat 2030 yılı hedefinin bunun iki katı olduğunu belirtti.
Natalya Larionova, KOSGEB modelinin bilgilerin işlenmesi ve destek olunacak işletmelerin tespit edilmesinde son derece faydalı olacağını belirterek, bu konularda çalışmalara başladıklarını belirtti.
-->