Moskova ve İstanbul, Ortaklık için Düğmeye Bastı

Moskova ve İstanbul, Ortaklık için Düğmeye Bastı

image001.jpg
Moskova ve İstanbul, Ortaklık için Düğmeye Bastı.
İki şehrin yönetimleri, işbirliği programını başlattı.Bu anlaşmayı İstanbul tarafından Kadir Topbaş ve 3 günlük İstanbul ziyaretinden bulunan Sergey Sobyanin imzaladı.
Sobyanin yaptığı açıklamada, “Bu işbirliği anlaşması imzalanarak ilişkiler daha da kuvvetli hale getirilecek ve bu sayede iki şehrin vatandaşları da bunun faydalarını göreceklerdir.Ayrıca ekonomik ilişkiler ve ticaret de bu sayede artarak sürmeye devam edecektir.İki şehir nüfus ve gelişim hızı olarak çok benzer, fakat yaşadıkları sıkıntılar da neredeyse aynı. Büyük şehirlerin gelişmesi son derece büyük sorunlar yaratmakla beraber, ekonomik ve sosyal gelişim için de ciddi fırsatlar sunmaktadır.”
Kadir Topbaş ise yaptığı açıklamadan, iki şehrin yönetimlerine güveninin tam olduğunu, ve bu iş birliğinin iki ülkenin gelişmesine de ciddi katkıları olacağını belirtmiştir.
Topbaş,” İki şehrin yönetimleri de ortak programlar uygulayacak ve tecrübelerini birbirleri ile paylaşacaktır. Putin ve Erdoğan da bu işbirliğinin ne kadar önemli olduğunun son derece farkındalar.”
Bu anlaşmada, ortak projeleri hayata geçirmek ve ziyaretler sırasında tecrübe aktarımları sağlamak için adımlar atılırken, Moskova ve İstanbul’un ortak sorunları olan ulaşım, park yeri ve toplu taşımada bilgisayar modeli gibi konular öne çıkacaktır. Ayrıca şehir planlaması, kültürel varlıkların korunması, turizm ve ekonomi faaliyetlerinin geliştirilmesi adına çalışmalar yapılacaktır.
-->