Rusya ile Türkiye arasındaki ödemelerin ulusal para birimi ile gerçekleştirilmesi hakkında

Rusya ile Türkiye arasındaki ödemelerin ulusal para birimi ile gerçekleştirilmesi hakkında

Bir araya gelen Rusya Dış İlişkileri Geliştirme Bakanı Aleksey Ulukyayev ve Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, bu görüşmede iki ülke arasında ulusal para birimleri üzerinden bir finans ve ödeme sistemi geliştirme konusunda görüş alışverişinde bulundular. Yapılan açıklamada iki ülkenin aralarındaki ödemeleri kendi para birimleri ile gerçekleştirmesi konusunda ciddi çalışmalar yapıldığı belirtildi.

" Ürün sirkülasyonunun bu denli çok olduğu iki ülke için aralarında kendi para birimlerini kullanmak kadar doğal birşey yoktur. Ayrıca Rusya ve Türkiye bunu gerçekleştirmek için gerekli finansal koşullara ve banka ikili anlaşmalarına sahiptir." diyen Aleksey Ulukyayev, iki ülke arasındaki kontratlarda rublenin kullanımının arttığını belirterek, 2011 yılında bu rakam 650 milyon dolar iken 2013 yılında 1,53 milyar dolara yükseldiğine dikkat çekti.

Taraflar ayrıca tarım ürünleri ve hammadde ticaretini arttırmak adına hamlelerde bulunacaklarını belirterek, iki ülke arasında firmaların bir araya getirilmesi ve oluşacak sorunların çözülmesi adına gereken herşeyin yapılacağını belirttiler.

-->