Dönem Değerlendirmesi

Dönem Değerlendirmesi

Eylül sonuna yaklaştığımız bu dönemde 2014 senesinin değerlendirmesini yapmak erken olsa da , genel bir değerlendirme oluşmuş durumdadır. Ticaret hacmi ve ekonomik ilişkiler ile ilgili farklı yorumlar ve istatistikler olsa da, Türkiye ile Rusya arasında ticaretin arttığı konusu genel olarak kabul görmektedir. Avrupa Birliği ile Amerika ve Rusya arasında düşen ihracat rakamları bunun başlıca sebebidir.Ayrıca Türkiye'den Rusya'ya giden malların kalitesi ve standardı ticaretin artmasının önemli bir sebebidir. Resmi birimler ve iş adamları da bu konuda hemfikirdir. Özellikle tekstil ve ayakkabı sektöründe Türk malları büyük ilgi görmektedir.

Ayrıca tarım ve hazır yiyecek konusunda ihracatı arttırma konusunda Türkiye ve Rusya anlaşmış durumdadır ve tüm sektörlerde bu tür atılımların yapılması konusunda ortak görüş hakimdir.

Logeksim'in müşterileri ve Rusya'da büyüyen sektörlerin temsilcileri, bu gelişmeler ışığında üretici ve tedarikçi aramak konusunda Türkiye'de çalışmalarını hızlandırmışlardır.Rusya'nın politik konumu ve diğer ülkelerin Rusya'ya karşı takındığı politik ve ekonomik tutum, Rusya ve diğer ülkeler arasında ithalat ve ihracatı zorlaştıracak olup, Türk üreticiler için de bir avantaj haline gelmektedir.

Türkiye'den Rusya'ya mal sevkiyatının önemli bir parçası olan Logeksim, gelişen ilişkilerin pazara yansıdığını ve özellikle ayakkabı, tekstil , mobilya ve inşaat malzemeleri sevkiyatında büyük hareketlilik yaşandığını belirtmektedir.Ayrıca çocuk giyim ve ayakkabı konusunda Türk üreticilerinin başarısı, Logeksim olarak bu sektörlerin çok daha hızlı gelişeceğine dair ipuçları vermektedir.Bütün müşterilerimiz ve potansiyel müşterilerimizin dikkatini bu gelişen ekonomik ilişkilere ve büyüyen pazardaki olumlu gelişmelere çekmeye devam edeceğiz.

-->