İstanbul'da Rus Eğitim Derneği Açılıyor

İstanbul'da Rus Eğitim Derneği Açılıyor

"Puşkin Rus Dili ve Eğitim Derneği" ve "LOGEKSİM" şirketinin işbirliği ile, "Moskova Diploması" programı ile eğitim verecek olan Rus eğitim derneği İstanbul'da açılmıştır. Modern binası ve eğitim için gerekli tüm imkanları ile kurslarına başlayacak olan Rus eğitim derneği, "LOGEKSİM" şirketinin sponsorluğu ile Rusya'dan alınan ve Türkiye'ye getirilen eğitim kitapları ve uzman eğitim kadrosu ile sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacaktır.

Rus eğitim derneği ile verilecek modern eğitim müfredatının yanında amaçlarımızdan biri de çocuklarımızın sosyal ve becerisel gelişimlerini ön planda tutarak, modern çağımızın hastalıklarından olan bilgisayar ve oyun konsollarından uzaklaştırmak, onlara yeni yetenekler kazandırarak ufuklarını açmaktır.

Derneğimizin eğitim müfredatını oluşturacak olan "Moskova Diploması" programının yanında, sosyal eğitim ve kurs programlarımız arasında dans, müzik, resim, el sanatları, tiyatro, edebiyat buluşmaları, sinema gösterimleri, İstanbul ve Türkiye turları gibi çocuklarımızı çok yönlü olarak geliştirecek aktivitelerimiz olacaktır. Çocuklarımızın yanında ailelerimizi de bu programlara dahil ederek eğitici ve sosyal bağlarımızı kuvvetlendirmek öncelikli amaçlarımızdandır. "Moskova Diploması" eğitim programı hakkında :

Moskova Valiliği "Moskova Diploması" Programı

2003 yılından itibaren uygulamaya konulan "Moskova Diploması" eğitim programı, uzaktan eğitim ile diploma almak isteyen Rus, Ukraynalı ve diğer eski Sovyet Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik olarak eski Moskova Valisi Y.M. Lujkov tarafından başlatılmıştır.

Bu programın temel amaçlarından bir tanesi de yurtdışında yaşayan ve Rus eğitimine devam etmek isteyen ,uzaktan eğitim ile aldığı diploma sayesinde de Rusya ve eski Sovyet cumhuriyetleri ülkelerindeki üniversite seçme ve yerleştirme sınavlarına katılmak isteyen öğrencilere fırsat yaratmaya yöneliktir.

"Moskova Diploması" programını hazırlayan kuruluşlar ise şunlardır: Moskova Açıköğretim Enstitüsü ve " Rusya Açıköğretim" isimli eğitim ve sivil toplum derneğidir. "Rusya Açıköğretim" , Moskova'nın Tsaritsino bölgesindeki eğitim birliği tarafından kurulmuştur.

Uzaktan eğitimin sağlıklı ve kontrollü bir şekilde ilerleyebilmesi için, WWW.YMK.RU isimli web sayfası kurulmuştur. Bu sitede bulunan metodik eğitim materyallerinin yanında, içeriği ve yapısı sayesinde öğrenci ile öğretmen arasında hızlı bilgi akışının sağlanması da bu site üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Ayrıca bu sitede eğitim programı ve dersler hakkında her türlü materyal, zengin kütüphanesi ve kaynak kitap açısından son derece gelişmiş olması, öğretilen müfredata yönelik quiz ve sınavlar ile birlikte eğitim kadrosunun dikkat çektiği önemli noktaları ve detayları da bulabilirsiniz.

Bu siteye yaşadığınız ülkeden bağlanarak , Rus eğitimi ile eşdeğerde olan derslere katılabilir, öğretmenlere sorular sorabilir, sınavlara katılabilir ve sınavları kontrol ettirmek amacıyla öğretmenlere gönderebilirsiniz.

-->