Makaleler

Справочник

Статьи

Новости

 

LOGEKSİM - CNR AYSAF FUARI

İstanbul ili Başakşehir İlçesinde faaliyette bulunan LOGEKSİM Lojistik Müdürü Sn. Elena Dranishcheva, başarı ve faaliyetlerini CNR AYSAF FUARI firma standında, Fuar TV muhabirimiz Sema BAYSAL' a anlattı. 

Bizleri konuk ettikleri için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Logexim Rusya'daki faaliyetlerini genişletiyor

Holding Logexim, Rusya'daki faaliyetlerini aktif olarak genişletmeye devam ediyor.

p_1.jpg

Mayıs 2018'de, LOGEXIM Pyatigorsk'ta bir depo açtı.

Logexim'in deposu tüm lojistik gereksinimlerini karşılar:

  • kolay erişim
  • guvenli alan,
  • sıcak kapalı depo.

Rusya, Pyatigorsk, 3 km Georgievskoe shosse ("Lira" 2. bloc) "Privokzalny"

p_2.jpg

 

Logeksim TRANSRUSSIA 2018 fuarında

LOGEXIM, uluslararası lojistik hizmetleri TransRussia 2018'in Avrupa'daki en büyük fuarında yer aldı.

Her yıl LOGEXIM Şirketi bu fuarda taşımacılık ve lojistik firmalar ile pazarında lider olan firmalar ile ve kargo taşımacılığı sürecini optimize etmek için seçenekler arayan sadık ve potansiyel müşterilerle ve aynı zamanda karlı iş süreçlerine yönelik araçlar ile toplantılar düzenleniyor.

8.jpg

2018'deki sergide, 27 ülkeden 395 şirket katıldı.

Ulusal sergiler, Belarus, Almanya, Türkiye, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Finlandiya ve Estonya şirketleri tarafından sunuldu. İran ve Moğolistan'ın ulusal sergileri ilk kez sunuldu.

TransRussia sergisi 16 652 uzman tarafından ziyaret edildi - üretim ve ticaret şirketleri, nakliye ve lojistik şirketleri temsilcileri.

 

Rus et urunleri birkaç ay içinde Türkiye'ye sevkiyat başlayabilir.

405672329.jpg

Rusya, bu ülkeye yerli et tedariki konusunda Türkiye Cumhuriyeti ile aktif olarak görüşmeler yapiyor, nihai sonuç bir buçuk ay veya iki ay içinde bilinebilmektedir. Bu haber, Rusya Federasyonu Tarım Bakan Yardımcısı Eugene Gromyko tarafından dile getirildi.

 

Bulgaristan ve Romanya'daki kar yağışları karayollarının kapanmasi sebebi oldu

773.jpg

Balkanlar'da, özellikle doğu tarafinda çok güçlü kar yağışı ve souklari geldi. Meselya Bulgaristan'da, Pazartesi günü 40 santimetreye kadar kar düştü ve önümüzdeki günlerde meteoroloji uzmanları Akdeniz'den daha fazla kar getirecek yeni bir siklon bekliyorlar.

Rüzgâr kar yağışları, güçlü rüzgarlar ve görünürlüğün azalması, tatil bolumde Burgaz yakınındaki Trakya otoyolu da dahil olmak üzere ülkenin ana caddelerinin çoğunun çökmesine neden oldu. Ayrıca Sofya havaalanında çok sayıda uçuş roter edeildi. Kötü hava koşullarının sonuçlarının tasfiyesi, acil durum tugayları tarafından gerçekleştirilmekte, ordu birimlerine gönderilmektedir.

Romanya'da da ayni durum gorunıyor. Daha çok yolar merkezde ve ülkenin doğusunda kapandi, dağlık bölgelerde ise çığ tehlikesi vardır. Bazı yerler, birkaç metre kalınlığında bir kar tabakasıyla kaplandıktan sonra, tam anlamıyla uygarlıktan kesilmiştir.

Bulgaristan ve Romanya'daki kötü hava koşulları nedeniyle, kamyonlar zor durumda kaldilar, bu nedenile teslimatlar ertelendi.

 

Türkiye'den başka 5 şirket daha domatesleri Rusya'ya satabilecek.

Как-выращивать-помидоры-717x420.jpeg

Rusya, 1.02.2018 ilave olarak 5 Türk şirketine daha onayladı, bu ülkenin Gıda Bakanlığı malların sevkiyatını ve teslimatını kontrol edecek.

Ön Rosselkhoznadzor bu şirketlerin bir kontrolünü geçtiğimiz Aralık ayı sonunda gerçekleştirdi ve sonuçta ajansın web sitesinde yayınlanan ilgili basın bülteni yayınlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nden domates ve diğer tarım ürünlerinin ithalatı 1 Ocak 2016 tarihinde Rus hükümeti tarafından askıya alınmıştır. Bu kısıtlamanın asıl nedeni, Kasım 2015'te Türk Hava Kuvvetleri tarafından vurularak, Rus Su-24 ile yaşanan olaydı.

1 Kasım 2017'den beri Rusya, ilk defa Türkiye'den domates temini onayladı - üç şirket belirli bir miktar mal (50.000 ton) için izin aldı ve ilk sebze grubu aynı ay içinde geldi. Gelecekte, bu yıl şubat ayında gerçekleşen bu kotadaki artış göz ardı edilmedi.

 

Gümrük görevlileri Rusların yüksek fiyatlı urunleri tespit etmek için bir yol buldular.

d2c1bb4a3f82161294570472d0dd1bb3.jpg

"Vedomosti" gazetesine göre, gümrük memurları bazi zengin turistlerle ozel kaeşılaliyorlaedi. Denetimler sırasında, çoğu memur gorev alan yolcuları ortaya çıktı. Polis memurun sozune gore, bu tür hikayelerde bazı yetkililer ve büyük işadamları bile görülmüştü.

Danışmanlık firmalarından birinin oyle soyledi, zengin bir turistin (tüm fiyat etiketi ve etiketlerinin satın alınan yüksek değerli çikartmana ragmen) gümrük memurlarının hangı urunlerı ve nerde bakilmasi gerektiginde bılıyordu.

Gümrük memurlarına yüksek maliyetli alımlar hakkında bilgi, KDV iade sistemi tarafından bildirilmektedir.

Rusya Federasyonu ithalat vergisi az 10 bin Euro Yabancı alımları muaftır. Toplam miktar yüksek ise, Rus vatandaşı vergi ödeyecek. Bu vergi odemiyana hapıs cezası kadar verelıcektir, ayrıca ceza davası açmasına yol açacaktır. Turistler vergiden kaçınmak için, yeni satın alınan bir malın uzun süredir kulaniyoruz yeni degıl diyorlar.

 

Türkiye’den Rusya’ya deniz yolu ile gönderilen konteynır taşımacılığında artık daha hızlı ve ucuzuz.

Корабль Корабль

LOGEKSİM karayolu taşımacılığının yanı sıra, deniz yolu ile de en hızlı ve ekonomik şekilde taşıma yapmaktadır.

Türkiye’den Rusya’ya deniz yolu ile gönderilen konteynır taşımacılığında artık daha hızlı ve ucuzuz.

Türkiye’den Rusya’nın Novorosiysk limanına transit süreleri aşağıdadır:

  • İSTANBUL’dan - 2 GÜN !!
  • İZMİR’den - 5 GÜN
  • MERSİN’den - 6 GÜN

Bu istikametlerde “Maximos A” ve “Electra A” gemileri, yaklaşık 2700 konteynır kapasitesiyle öne çıkmaktadırlar.

Müşterilerimize konteynır taşımacılığını tam servis olarak sunmaktayız, İstanbul ve Türkiye’den Novorosiysk üzerinden Rusya’nın dilediğiniz yerine gönderim yapabilirsiniz.

Yetkililerimiz ve uzmanlarımız sizler için en uygun yolu bulup, en hızlı biçimde tariflendirmesi, gümrüğü ve ek servislerini hesaplayıp sizlere sunarlar.

Rusya’dan Türkiye’ye ve Türkiye’den Rusya’ya tüm deniz yolu taşımacılığınızı organize etmeye hazırız.

Deniz yolu taşımacılığında en büyük zincirler olan MAERSK, CMA-CGM, MSC, ARKAS, ZIM, COSCO, ADMİRAL ile çalışmaktayız ve 20’lik,40 ve 45’lik konteynırlar ile taşıma yapmaktayız. Ayrıca spesifik taşımalar için Flatrack, Flatrack High Cube ve sıvılar için FLEXITANK kullanmaktayız.

LOGEKSİM olarak İstanbul’dan her çeşit yükünüzü taşımaktayız. Ham madde, hafif sanayi ürünleri, tüketim ürünleri, çocuk ve yetişkin tekstili, gıda çeşitleri ve makina parçaları gibi yükler taşınmaktadır.

Ayrıca Türkiye’ye Yakın Doğu ve Avrupa’dan ağaç, sıvıyağ ve pirinç gibi ürünlerin getirilmesi, gümrük ve liman operasyonlarının yapılması, ürünlerin değerlemesi ve kontrollerinin gerçekleştirmesi gibi hususlarda uzmanlarımız her türlü süreci başarı ile gerçekleştirmektedir.

Türkiye’den taşıma ile alakalı her türlü sorunuz için +7 495 221 77 00 veya sitemizdeki formu doldurarak bizlere ulaşabilirsiniz.

 

LOGEKSİM 12-14 Eylül 2017 Stylish Home Fuarında

2017 yılı, Rusya Tüketici Pazarı için verimli bir yıl olmayı sürdürmektedir. HouseHold fuarının katılımcıları, 16 ülkeden 400’den fazla katılımcı ile yeni dizayn ve koleksiyonlarını sergilediler. 20. HouseHold Expo fuarı MVC ‘’KROKUS EXPO’’ fuar merkezinde 12-14 Eylül arasında gerçekleşti ve ev eşyaları, mutfak gereçleri ve yeni dizayn trendleri bu fuarda öne çıktı.

HouseHold Expo, Rusya’da düzenlenen ve ev eşyaları, ev ve mutfak gereçleri, ev hediyeleri vb. Gibi ürünlerin sergilendiği ve 400’den katılımcının ürünlerinin sergilediği, bu alandaki en ciddi fuar konumuna gelmiştir. Katılımcılar arasında üreticiler, distribütörler, toptan ve perakende satış yapan büyük zincirler yer almaktadır. LOGEKSİM olarak fuara katılıp tüm müşterilerimizi ve potansiyel müşterilerimizi ziyaret ettik. Bunlar arasında ‘’ BİTPLAST’’ ‘’TESCOMA’’ DOM FARFORA’’ ‘’NEVA METAL POSUDA’’ ‘’SPETSTORG’’ ‘’SCOVO’’ ‘’DECO ELECTRIC APPLIANCES CO’’ ve diğerleri bulunmaktadır.

Pazarı daha iyi anlayabilmek ve analiz edebilmek adına, yetkililerimiz konferans ve açık tartışmalara katılmıştır. Uzmanlarımız ve diğer eksperler, pazarın gelişimi,online satış trendleri, oluşabilecek problemler, pazarın lojistik durumu ve ulaştırmanın iyileştirilmesi gibi durumlar ele alınmıştır.Katıldığımız başlıca konferanslar;

  • - DIY&HouseHold online pazar teknolojileri
  • - Ev ve mutfak gereçlerinde Rusya içi ve dışındaki temel ulaştırma ve lojistik sorunları
  • - Bölgesel perakende konferansı

Fuarın düzenlenmesinde firmaların katkısına ek olarak Rusya Ticaret Odası da ciddi destek vermiştir. Alman Fuar Değerleme (AUMA) tarafından da fuar en etkili ve efektif fuarlar arasında gösterilmiştir.

Fuarın Genel Bölümleri

  • - Tabak-çanak ve masa dekorasyonu
  • - Mutfak gereç ve aksesuarları
  • - Aydınlatma
  • - Ev gereçleri ve kimyasallar
  • - Ev tekstili
  • - Hediyelik ve diğer ev gereçleri
LOGEKSİM 12-14 Eylül 2017 Stylish Home Fuarında LOGEKSİM 12-14 Eylül 2017 Stylish Home Fuarında
LOGEKSİM 12-14 Eylül 2017 Stylish Home Fuarında LOGEKSİM 12-14 Eylül 2017 Stylish Home Fuarında
 

YENİ SEZON VE TEHLİKELERİ

Yeni sezon politik ve ekonomik zorlukları ile geldi. Fakat üretici ve ihracatçılar şimdiden sonraki sezonun hazırlıklarına başlamak zorundalar. İthalatçılar şimdiden yeni sezon ve koleksiyonlarını hazırlamaya başlamıştır. Ürünlerin hazırlanması ve sevkiyat süreleri dolayısı ile, minimum 3 ay öncesinden hazırlıklara başlanmalıdır. Ürünlerin gümrük ve sevkiyat süreleri son derece önemlidir, çünkü yaşanabilecek aksaklıklar, müşterilerin ürünler ile zamanında buluşamaması anlamına gelmektedir. Türkiye en büyük tekstil ve ayakkabı üreticilerinden biridir, fakat gümrük ve sevkiyat problemleri, ticareti son derece problemli hale getirmektedir. Lojistik partnerleri doğru seçen firmalar bu konularda ciddi avantajlar sağlamaktadır. İçinde bulunduğumuz dönemde Türkiye’de gümrük ve taşımacılık işlemleri son derece karışık bir hal almıştır. Bu konunun uzmanlarına bırakılması, yeni sezon öncesi son derece önemli konulardan biridir. Lojistik konusunun uzmanları olarak, önemli bulduğumuz başlıca konular şunlardır:

Sevkiyat sürelerinin aksamaması

Ürünlerin doğru partilerle taşınması

Olağanüstü durumlara karşı önlem alınması

Oluşabilecek en büyük risklerden biri, sevkiyat sürelerinin aksamasıdır. Bu ithalatçıları ve üreticileri etkileyeceği gibi, toptancıları da ciddi anlamda etkilemektedir. Bu gibi gecikmelerde, firmalar daha fazla ücret ödemek, ürünlerin kalitesini düşürmek veya mağazasını boş bırakmak zorunda kalmaktadır. Bazı firmalar ise kargo kullanmayı tercih etmektedir. Her durumda, firmalar büyük zararlara uğramaktadır.

Aynı gecikmeler ürün partilerinin doğru yerleştirilmemesi ve sevkiyatın iyi planlanmaması durumunda da yaşanabilmektedir. Lojiktik uzmanlarının sevkiyatları doğru planlayıp, sürekli takip ederek tüm ürünlerin zamanında müşterilerine ulaşmasını sağlamak zorundadır. Aksi uygulamalar her zaman için müşterilerin mağduriyeti ile sonuçlanmaktadır.

Lojistik firmaları depo ve şartlarını her müşterinin talebine ayrı ayrı cevap verecek şekilde düzenlemeli, parsiyel ürünlere de büyük parti ürünlere gösterdiği önemi göstermelidir. Logeksim olarak parsiyel ürünlerinize gerekli planlama ve programı yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Sürekli ürün sirkülasyonu içinde, ürünlerinizi en hızlı biçimde sizlere ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük çaplı firmalara ise tüm tır tekliflerimiz ve hızlı servisimiz ile her daim hizmete hazırız.

Tüm tır taşımalarında hızlı gümrük işlemleri ve zamanında sevkiyat ile, tüm müşterilerimize çözümler sunmaya hazırız. Logeksim şirketi, gümrük işlemlerindeki uzmanlığı, hızlı ve güvenli sevkiyat imkanları ile yeni sezonda sizlere hizmet etmekten memnuniyet duyacaktır.

-->